Cursus Apocalypse: Werken aan jezelf en de wereld bij Studio Claudy Jongstra vanaf 18 februari 2023

1 november 2022 | Apocalypse in discussie, Blog, Nieuws | 0 Reacties

olv Kees Zoeteman en Astrid van Zon; Drie dagen samen met Studio Claudy Jongstra

Jonkvrouw met kind 15de eeuw; Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam
Wol ververij met eigen kleurstoffen van Studio Claudy Jongstra

                                                                                                                                       

Plaats: LOADS Lytse Buorren 17, 8843 KJ Spannum, Friesland

Tijd: zaterdagen 18 februari, 18 maart en 15 april 2023 van 10.00 tot maximaal 16.30 uur met afronding tot 17.00 uur.

De Apocalypse is een 2000 jaar oud boek dat in haarscherpe beeldentaal de individuele en gemeenschappelijke ontwikkelingsopdracht van de mens door de eeuwen heen beschrijft. Ook voor de vragen in onze tijd rond klimaat en milieu, oorlog en vrede, en over de zin van het leven zijn er handreikingen. Wat kan je zelf doen? Hoe kun je elkaar ondersteunen? Hoe eigenschappen transformeren naar een wijder bewustzijn en perspectief?

We werken met inleidingen en oefeningen door Kees Zoeteman, professor emeritus duurzaamheid Tilburg Universiteit, en Astrid van Zon, tot begin 2023 bestuurder van zorg en landbouw bedrijf Urtica de Vijfsprong te Vorden, schrijvers van de website www.project-apocalypse.nl. We kijken naar de boodschappen van de zeven brieven, zegels en bazuinen. Bij de kunstzinnige oefeningen worden kleuren, gedestilleerd uit planten, en materialen van Claudy Jongstra, ambachtsvrouw en beeldend kunstenaar gebruikt (https://craftscouncil.nl/craftsmap-items/studio-claudy-jongstra/). We komen samen in de nieuwe locatie van de studio van Claudy Jongstra die zij kortgeleden in gebruik heeft genomen, gelegen in het weidse Friese landschap van Spannum. Het gebouw is geheel circulair verbouwd en heeft een bijzondere collectie Dutch Design ontwerpen. Onderdeel van het programma is een rondleiding en bezoek aan de plantaardige ververij en de tuin door Claudia Busson.

Voor aanmelding de kosten van €250,- overmaken naar NL88 RABO 0121125572 (Zoeteman Consulting) onder vermelding van Apocalypse voorjaar 2023 Studio Jongstra.

Info: tel 0652098449 of email: bcjzoeteman@gmail.com en website: www.project-apocalypse.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.