Cursus Apocalypse in Friesland:

10 januari 2023 | Blog | 0 Reacties

Werken aan jezelf en de wereld olv Kees Zoeteman en Astrid van Zon

Programma voor drie dagen samen met Studio Claudy Jongstra

Jonkvrouw met kind 14de eeuw Museum Boijmans Rotterdam   
 Wol ververij met eigen kleurstoffen van Studio Claudy Jongstra

                                                        

Plaats: LOADS Lytse Buorren 17, 8843 KJ Spannum, Friesland

Tijd: zaterdagen 18 februari, 18 maart en 15 april 2023 van 10.00 tot maximaal 16.30 uur met afronding tot 17.00 uur.

De Apocalypse is een 2000 jaar oud boek dat in haarscherpe beeldentaal de individuele en gemeenschappelijke ontwikkelingsopdracht van de mens door de eeuwen heen beschrijft. Ook voor de vragen in onze tijd rond klimaat en milieu, oorlog en vrede, en over de zin van het leven zijn er handreikingen. Wat kan je zelf doen? Hoe kun je elkaar ondersteunen? Hoe eigenschappen transformeren naar een wijder bewustzijn en perspectief?

We werken met inleidingen en oefeningen door Kees Zoeteman, professor emeritus duurzaamheid Tilburg Universiteit, en Astrid van Zon, tot begin 2023 bestuurder van zorg en landbouw bedrijf Urtica de Vijfsprong te Vorden, schrijvers van de website www.project-apocalypse.nl. We kijken naar de boodschappen van de zeven brieven, zegels en bazuinen. Bij de kunstzinnige oefeningen worden kleuren, gedestilleerd uit planten, en materialen van Claudy Jongstra, ambachtsvrouw en beeldend kunstenaar gebruikt (https://craftscouncil.nl/craftsmap-items/studio-claudy-jongstra/). We komen samen in de nieuwe locatie van de studio van Claudy Jongstra die zij kortgeleden in gebruik heeft genomen, gelegen in het weidse Friese landschap van Spannum. Het gebouw is geheel circulair verbouwd en heeft een bijzondere collectie Dutch Design ontwerpen. Onderdeel van het programma is een rondleiding en bezoek aan de plantaardige ververij en de tuin door Claudia Busson.

Voor aanmelding de kosten van €250,- overmaken naar NL88 RABO 0121125572 (Zoeteman Consulting) onder vermelding van Apocalypse voorjaar 2023 Studio Jongstra.

Info: tel 0652098449 of email: bcjzoeteman@gmail.com en website: www.project-apocalypse.nl

Over het programma:

18 februari: Thema: Werken aan jezelf

Ervaring van kleur door inleven; oefening omkering, de eerste oproep om de weg van de Apocalypse te bewandelen; betekenis getal 7; waar staan de zeven brieven aan de zeven gemeenten voor?; de ontmoeting tussen  licht en duisternis: oefening licht doordringt  het donker en het donker doordringt het  licht; de strijd om het Ik; het doorzien van het kwaad;  groepsgesprekken over de witte essentie als opgave van de huidige tijd; betekenis kleuren; de hemelse jonkvrouw die het knaapje baart.

18 maart: Thema: Werken aan de wereld

Oefening tekenen van de tijd; waar staan de zeven zegels voor; licht en duisternis in de zeven zegels; kleuren in de Apocalypse; inleiding over gebruik kleuren Claudy Jongstra; uitdagingen in het heden en de toekomst (de Sardes en Filadelfia cultuurperioden). Hoe kunnen we zo aan onze ziel werken dat het doorwerkt in de toekomst in de wereld?

The horsemen, 1970, Salvador Dali
De met een voet op land en een op water staande engel die Johannes boekje aanbiedt om op te eten

        

15 april: Thema: Werken aan jezelf = werken aan de wereld

Waar staan de zeven bazuinen voor; licht en duisternis bij de zeven bazuinen; het driemaal wee na de vierde bazuin als toegang tot de geestelijke wereld ; de drempelovergang na de zesde bazuin. Excursie naar boerderij. Het beeld van de engel met één voet op land en één voet op de zee en de regenboog; regenboog meditatie; wat nemen we mee naar huis?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.