Najaar 2023 cursus te Leiden: Hoop in apocalyptische tijden

27 juni 2023 | Blog, Nieuws | 0 Reacties

met Astrid van Zon en Kees Zoeteman

Vanaf zaterdag 23 september 2023, vijf maal elke twee weken in De Zonneboom

Titel pagina boek bij expositie te Rotterdam 2023

De Apocalypse is een 2000 jaar oud boek dat in haarscherpe beeldentaal de individuele en gemeenschappelijke ontwikkelingsopdracht van de mens door de eeuwen heen beschrijft. Ook voor de vragen in onze tijd rond klimaat en milieu, oorlog en vrede, en over de zin van het leven zijn er handreikingen. Wat kan je zelf doen? Hoe kun je elkaar ondersteunen? Hoe eigenschappen te transformeren naar een wijder bewustzijn en perspectief? Hoe werk je aan jezelf en aan de wereld?

Er wordt gebruik gemaakt van inleidingen, meditaties op kunstwerken, kleine gespreksgroepen en praktische en kunstzinnige oefeningen.

Op de vijf middagen kijken we naar de plaats van de Apocalypse te midden van andere inwijdingsverhalen, de oproep tot omkering en het beeld van de Mensenzoon waarmee de Apocalypse aan het begin gelijk met de deur in huis valt. We verkennen de verborgen betekenis van de getallen 7 en 12, en passeren de poorten naar de grote cultuurperioden die kunnen worden herkend in de zeven brieven aan de zeven gemeenten. Tenslotte staan we stil bij de morele keuzen waar we voor staan zoals bijvoorbeeld getoond in de visioenen van de hemelse jonkvrouw die een knaapje baart en de strijd van Michael met de draak.

Niet alleen zijn er steeds dringender bedreigingen van de toekomst van de mens. Ook komen er nieuwe hoopgevende ontwikkelingen van binnenuit die ons in staat stellen met de uiterlijke uitdagingen om te gaan. Bewustwording van de inspirerende krachten, uithouden van eenzaamheid en vrijwillige keuze voor de liefde komen op ons pad.

Zaterdag 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 25 november, 13.00 – 17.00 uur

€ 250,00 (inclusief BTW) in overleg betaling in termijnen

De Zonneboom
De Laat de Kanterstraat 5, Leiden

071 512 3137; email: info@zonneboom.nl

Gaas beeld Mensenzoon, 2022, Kees Zoeteman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.