Op weg met de Apocalypse; Beelden Expositie van Kees Zoeteman in Elisabeth Vreedehuis te Den Haag van 27 augustus tot 15 september 2024

13 april 2024 | Apocalypse in discussie, Blog, Nieuws | 0 Reacties

De Apocalypse is een diepzinnig visioenen boek over de toekomst van mens en aarde. Wat zijn de kenmerken van onze tijd? En waar zijn we naar op weg? Kon een mens tweeduizend jaar geleden daarover iets zinnigs opschrijven? Het antwoord is ja. Mits je de taal waarin dit is opgetekend leert kennen.

Tijdens deze expositie toont Kees Zoeteman een zevental beelden die symbool staan voor de gemeenten waaraan Johannes brieven over hun morele opdracht in hun tijd stuurde. Hij stuurde ook een brief aan ons als bewoners van het huidige vijfde cultuurtijdperk.

Verder zijn nieuwe beelden te zien over de engel die aankondigt dat we in deze tijd de grens tussen de stoffelijke en geestelijke wereld overgaan en over de ruiter op het witte paard. Deze ruiter is een mysterieuze verschijning aan het einde van de Apocalypse die de strijd aanbindt met de inspirator van het kwade in onze tijd. Ook heeft de kunstenaar zich gewaagd aan een afbeelding van het grote ideaal waarmee de Apocalypse afsluit, de nieuwe aarde die uit onze huidige aarde zal voortkomen als wij onze roeping weten te volbrengen. 

Om de expositie tot je te kunnen nemen is het begrijpen van die apocalyptische taal geen voorwaarde. Immers de teksten zijn omgezet in beelden die voor zich spreken. Maar de beelden kunnen de bezoeker wel aanleiding geven om op zoek te gaan naar hun geheim.

Daartoe bieden andere elementen van het programma gelegenheid. Enerzijds worden drie cursusavonden op woensdagen gegeven over de Apocalypse in deze periode door Kees Zoeteman en Astrid van Zon. Anderzijds wordt de expositie afgesloten met een conferentie op zaterdag 14 september. Beiden worden apart op o.a. deze website www.project-apocalypse.nl aangekondigd.     

De expositie kan gedurende de hele periode 27 augustus tot 15 september 2024 in het Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag gratis tijdens de openingsuren worden bezocht. https://www.vreedehuis.nl/contact/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.