Verdiepingscursus Grote visioenen Apocalypse te Zeist

12 november 2022 | Apocalypse in discussie, Blog, Nieuws | 0 Reacties

Kees Zoeteman en Astrid van Zon

Plaats: Boslaan 15 te Zeist; 5 dinsdagavonden op 21 maart, 28 maart, 4 april, 25 april en 2 mei 2023 van 18.00 tot 21.30 uur.

Vrouw met de zon bekleed, de maan onder haar voeten
Paradise Lost, Milton, Gustav Doré, 1866      

Ottheinrich Bijbel, 1530-1532, beesten opstijgend uit zee en de aarde

   

Deze cursus werken we, in vervolg op de eerdere cursussen, aan de grote visioenen die op het blazen van de bazuinen volgen. Deze visioenen hebben de afgelopen eeuwen een grote uitwerking gehad op de samenleving. Zijn ze echt begrepen? Kunnen wij er opnieuw een verhouding toe vinden die er toe doet in ons dagelijkse leven? Naast het visioen van de hemelse jonkvrouw die een knaapje baart, kijken we naar de strijd in de hemel tussen de draak en aartsengel Michael waarbij de draak op aarde wordt geworpen. Vervolgens rijst uit deze verworpen draak een beest uit de zee omhoog en even later komt uit de afgrond van de aarde een ander beest met twee hoornen omhoog dat lijkt op een lam. De Apocalypse laat ons kijken naar onze tegenstanders die we met een bedoeling ontmoeten, buiten ons en in onszelf. Op dit visioen volgt dat van het Lam met de 144.000 verzegelden op de berg Sion. Tenslotte staan we stil bij de oogst van de aarde en de overwinnaars met de harpen in hun handen.  

De workshops worden gehouden onder leiding van Kees Zoeteman en Astrid van Zon, waarbij ieder wordt uitgenodigd om samen naar hun betekenis voor onze tijd te zoeken. We werken o.a. met inleidingen, beelden, oefeningen en rituelen en er wordt van de deelnemers gevraagd om zich ook thuis in de tekst te verdiepen. Kosten 150 €,  graag overmaken naar NL88 RABO 0121125572 onder vermelding van ‘Apocalypse Zeist voorjaar 2023’. Nadere informatie 0652098449 of bcjzoeteman@gmail.com. Wie zich wil voorbereiden kan www.project-apocalypse.nl raadplegen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.